Dwójka uczniów z klasy 3 Technikum Hotelarskiego – Kasia Kołodziejczyk i Sebastian Oset – reprezentowała Naszą Szkołę w XI Regionalnym Konkursie Wiedzy o Hotelarstwie, który odbył się w piątek 4 kwietnia w łódzkim hotelu Qubus. Spotkali się tam uczniowie z 8 szkół województwa łódzkiego, którzy zajęli 1 i 2 miejsca w eliminacjach szkolnych do tegoż Konkursu. Każdy z uczestników miał odpowiedzieć na 50 pytań w ciągu godziny. Pytania dotyczyły różnych zagadnień z hotelarstwa i gastronomii hotelowej, np.
- Największe na świecie GDS-y to:
- Worldspan, Galileo, Travelport, SABRE
- Amadeus, Galileo, Worldspan, SABRE
- Amadeus, Booking.com, HRS, Worldspan
- Travelport, Booking.com, HRS, Galileo
- Podawanie potrawy z półmiska bezpośrednio na talerz Gościa za pomocą widelca i łyżki to sposób podania:
- Angielski
- Włoski
- Francuski
- Niemiecki
- Ile czasu powinno parzyć się espresso w ekspresie kolbowym:
- 25-30 sekund
- 15-20 sekund
- 30-35 sekund
- 20 sekund
Na ten moment wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy uczestnictwa.